Kuinka pysyä turvassa ajaessasi lumella ja jäällä

Kun talvi lähestyy se aiheuttaa melko paljon ahdistusta myös kokeneille kuljettajille. Vaikka laadukkaat talvirenkaat tai jokakelin renkaat ovat hyvin varusteltuja kaikenlaisten talviolosuhteiden voittamiseksi, kuljettajan on silti ajettava autoa lumella, loskassa ja jäällä. Monissa Euroopan maissa talvet voivat tulla ilman varoituksia, mikä voi olla melko vaarallista, ellei autoa ole varustettu asianmukaisilla renkailla. Siksi tarvitset ainakin jonkin verran perustietoa ajamisesta lumella ja jäällä.

Laadukkaiden renkaiden lisäksi; on tärkeää tietää joitain turvallisuusvinkkejä talviajoon. Jopa kokeneet kuljettajat pitävät ajamista talvella lumella ja jäällä pelottavana. On joitain huomioitavia asioita, kuten ohjaaminen lumisilla ja jäisillä pinnoilla. On tärkeää, että ohjauspyörä liikkuu tasaisesti, varovasti ja tarkasti, jotta se ei aiheuta liukastumista, joka voi tapahtua myös kovilla kiihdytyksillä, jarrutuksella tai liian nopeasti olosuhteisiin nähden. Jarruttaminen tai pysähtyminen liukkaalla pinnalla vaatii pidemmän näkyvyyden, seuraamisen ja pysäytysmatkan. Kuljettajien, jotka osaavat ajaa ja jarruttaa liukkaalla alustalla, on myös oltava tietoisia lisävaaroista, jotka liittyvät mataliin lämpötiloihin. Pysähtymismatka jäällä -18 asteessa on kaksinkertainen, jota vaaditaan 0 asteen asteessa.

Jos haluat ajaa talviolosuhteissa, sinulla on oltava talvikäyttöön hyväksytyt renkaat. Kesärenkailla ei voi ajaa turvallisesti, ja monissa paikoissa se ei ole edes laillista, sinulla on oltava talvirenkaat tai talvihyväksytyt renkaat ajaessasi lumella ja jäällä. Joten jos sinulla on kesärenkaat, sinun on vaihdettava renkaat talvirenkaisiin ennen ensimmäisen lumen saapumista. Jos käytät talvi hyväksyttyjä jokasään renkaita, voit ajaa turvallisesti talvella, eikä sinun tarvitse stressata tai huolehtia muuttuvasta säästä. Tärkeintä tässä on, että olet aina valmistautunut talvisäähän etkä ylläty äkillisestä lumimyrskystä.

Jokasään renkaat,  kuten Nokian Weatherproof, ovat erittäin suorituskykyisiä joka säänrenkaita, jotka tarjoavat hyvän pidon ympäri vuoden sekä märillä että lumisilla teillä. Tämä antaa sinulle mielenrauhaa käsitellä äkillisiä vuodenaikojen muutoksia. Se mahdollistaa paremman käsittelyn mustalla jäällä, joka voi ilmestyä syysaamuna. Uusien innovaatioiden ja säänkestävän kaksitehoisen kumiseoksen ansiosta renkailla on erinomainen kulutuskestävyys ja polttoainesäästöt. Syvät urat mahdollistavat sateen, lumen ja loskan kunnollisen reitityksen säilyttääkseen kosketuksen tien pintaan suojaten siten vesiliirrolta.

varustettu laadukkailla renkailla ja perustiedoilla siitä, miten ajaa lumella ja jäällä, voit nauttia talvikuukausista ilman ahdistusta. Olipa allasi talvirenkaat tai jokakelin renkaat, olet valmis ajamaan sekä lumella että jäällä ongelmitta.

Lisätietoja mitkä jokakelin renkaat kannattaa valita käy osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/